Categorieën
Uncategorized

Extra boa’s en agenten – Strandgemeenten zetten zich schrap voor tropische vrijdag: ‘We staan paraat’

Met (eindelijk) een tropische vrijdag en een volledig land dat vakantie viert, bereiden (strand) gemeenschappen zich voor op een grote toestroom van dagjesmensen. Er zijn nog steeds geen scrupules, maar de gemeenschappen zijn wel beschikbaar. Zoals in Zandvoort: “We hebben meer boa’s en agenten gebruikt.” Deze tekst behandelt het onderwerp ‘Extra boa’s en agenten’. In Zandvoort is iedereen op vrijdag uitgenodigd om te genieten van een tropische dag op het 9 km lange strand.Maar niet zonder een essentiële waarschuwing vooraf: “Iedereen moet de regels volgen, dus houd een afstand van 1,5 meter aan”, benadrukt een woordvoerder van de burgemeester. De kustgemeenschap neemt alternatieve maatregelen. “We gebruiken andere agenten en boa’s. We trekken ook de aandacht van bezoekers op de corona-regels met specifieke tekstauto’s. En we zullen op vrijdag een online campagne starten om de regels opnieuw te benadrukken.” “Vervelende drukte” Een zomerdag trekt direct meer dan 100.000 bezoekers naar Zandvoort. ‘We maken ons geen zorgen. We zijn acceptabel voorbereid en rekenen op ieders verantwoordelijkheid. Maar als er iets misgaat, zijn we er klaar voor. Indien nodig kunnen we de toegangswegen blokkeren of het aantal treinen met de NS verminderen. Maar we gaan voorlopig daar niet van. “”Ook in Zeeland is er geen paniek, maar ook de Zeeuwen zijn niet geheel onbezorgd. “Als het warmer wordt dan 25 graden, weten we dat er zowel dagtoeristen als de Zeeuwen zullen zijn. Dit kan in de context van de corona tot hinderlijke drukte leiden “, zegt Erik van den Dobbelsteen van VVV Zeeland.” Wegen en parkeerplaatsen kunnen worden afgesloten. Daar moeten mensen rekening mee houden. ”Van den Dobbelsteen benadrukt:“ We moeten bijzonder waakzaam zijn. Dat betekent dus dat je de instructies van de 1.5-meterregel nauwgezet volgt. “In Utrecht zie je ook dat de regels bij mensen krimpen, vooral op mooie dagen.” Het maakt niet uit of mensen zich eraan houden Volg de 1,5 meter regel. Bij mooi weer gaan mensen uit en zie je meer mensen buiten. Dan blijkt dat het voor mensen moeilijk is om aan de regels te voldoen. houden ‘, zegt een woordvoerder van de gemeente Dom. In Utrecht worden momenteel geen aanvullende maatregelen genomen.’ Omdat er al een sterke handhaving is. Vooral in de plassen, maar ook in de stad. “

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *